Zagreb

POLICIJA: Zagrepčanin po kioscima opljačkao skoro 50.000 kuna

Nakon kriminalističke obrade policija je 56-godišnjaka osumnjičila za čak 19 razbojništava od kojih su dva ostala u pokušaju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pod sumnjom da je u manje od dva mjeseca iz "trafika" na Trešnjevci i u Novom Zagrebu opljačkao gotovo 50 tisuća kuna policija je uhitila 56-godišnjeg Zagrepčanina, ulovljenog u zadnjem neuspjelom razbojničkom pohodu.

Nakon kriminalističke obrade policija je 56-godišnjaka osumnjičila za čak 19 razbojništava od kojih su dva ostala u pokušaju.

U prijavi koja je poslana državnom odvjetništvu stoji da je razbojništva u kioske počinio na području Novog Zagreba i Trešnjevke od 20. siječnja do 11. ožujka ove godine kad ga je policijski službenik uhvatio prilikom pokušaja razbojništva u kiosk u Novom Zagrebu.

"Osumnjičeni je kaznena djela razbojništva činio na način da se vlastitim automobilom dovozio u neposrednu blizinu kioska, maskirao se kapom sa prorezima za oči i prilazio prodajnim pultovima gdje je uz prijetnju plinskog pištolja od zaposlenika otuđivao novac. Ukupna nastala šteta iznosi oko 48.700 kuna", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pljačka, policija, zagreb