Zagreb

STAV: Pavle Kalinić: Ovo oko Milana Bandića podsjeća na 1971.

'Konkretan krimen Milana Bandića nije se pojavio.'

Piše: PolitikaPlus

Konkretan krimen Milana Bandića nije se pojavio, a priča je krenula nakon što je tužio premijera za klevetu, ustvrdio je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. Kaže da ga ovo vrijeme podsjeća na 1971. i smatra da se u Hrvatsku na mala vrata vratio verbalni delikt.

Legitimno je boriti se za vlast, ali ne i politički eliminirati protivnika. Tko će zamijeniti gradonačelnika, znat će se kad se bude znalo što je sa žalbom koju sprema Bandićev odvjetnički tim. On je gradonačelnik od 2000. i do izbora 2009. nije bilo problema, dotad je bio "najbolje što SDP može dati", prema riječima aktualnog premijera. Čudi me tajming sudskih presuda – odlučili su ga vratiti u zatvor baš kad je odlučeno da se vrati u ured, kaže Kalinić.

Ako je netko kriv, neka odgovara, ja se prijatelja ne odričem, ali neću ući u Bandićevu udrugu. Hrvatima je uvijek netko kriv, sada su nam krivi Hercegovci, a problem je u nama samima, izjavio je, među ostalim, Pavle Kalinić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, pavle kalinić