Hrvatska

POLICIJA: Tijekom prosvjeda privedene dvije osobe zbog narušavanja javnog reda i mira

Temeljem analize video materijala nastaviti s utvrđivanjem eventualnih prekršaja koji proizlaze iz Zakona o javnom okupljanju, najavila je policija.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija je u subotu zbog narušavanja javnog reda i mira tijekom prosvjeda privela dvije osobe koje su vrijeđale i omalovažavale policijske službenike u Frankopanskoj i Krajiškoj ulici.

Temeljem analize video materijala nastaviti s utvrđivanjem eventualnih prekršaja koji proizlaze iz Zakona o javnom okupljanju, najavila je policija.

U 14 sati na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 150 prosvjednika članova pokreta Occupy Croatia koji su pod pratnjom policije Ilicom krenuli u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja Savske i Kršnjavoga policija ih je zaustavila nakon čega su se prosvjednici vratili do Trga bana Jelačića. Istovremeno branitelji prosvjednici ispred Savske 66 krenuli su u smjeru sjevera da bi se zaustavili kod policijskog punkta u Savskoj 38. Od te lokacije njih stotinjak nastavilo je prema Krajiškoj ulici, gdje su se nakon kraćeg zadržavanja, vratili u Savsku 66.

Na osiguranju prosvjeda bilo je angažirano oko 300 policijskih službenika, uključujući i prometnu policiju. Zbog kretanja prosvjednika od 14.25 do 16.20 sati promet je bio povremeno zatvoren na određenim dionicama Savske ceste, izvijestila je zagrebačka policija.

U Zagrebu je u subotu održan prosvjed pokreta Occupy Croatia pod sloganom "Stop teroru šatoraša". U iščekivanju dolaska članova pokreta Occupy Croatia koji su krenuli prema šatoru, nekoliko tisuća branitelja koji mjesecima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja formiralo je svoju kolonu i krenulo Savskom prema stanu premijera Zorana Milanovića u Krajiškoj ulici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

occupy ctoatia, branitelji, policija, prosvjed