Crna kronika

HULIGANI: Split: privedeno troje zbog napada na policajce, za ostalima se traga

Splitska policija privela je tri osobe koje dovodi u vezu s napadom na policijske djelatnike u subotu nakon nogometne utakmice Hajduk - Dinamo..

Piše: PolitikaPlus

Splitska policija privela je tri osobe koje dovodi u vezu s napadom na policijske djelatnike u subotu nakon nogometne utakmice Hajduk - Dinamo, u kojemu su, kako je priopćeno u nedjelju, lakše ozlijeđeni policijska službenica i policijski službenik.

 

Jedna osoba je privedena u subotu navečer, a u nedjelju prije podne još dvije. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, a za ostalim napadačima se traga, kaže se u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

 

Policijske službenike je u subotu oko 17 sati, nakon utakmice, u Karamanovoj ulici napala veća skupina bacajući kamenje, staklene boce, veće komade drva i druge predmete, a u službeno vozilo su ubacili nepoznato zapaljivo sredstvo. Policijski službenici su požar u vozilu ugasili vatrogasnim aparatima. Huligani su oštetili četiri službena vozila i još šest osobnih.

 

Tijekom napada policijski službenik je u zrak ispalio dva streljiva iz vatrenog oružja. Nakon napada, intervencijom policije uspostavljeno je povoljno stanje javnog reda i mira, kaže se u priopćenju.

 

Policijska uprava je izvijestila i da je prilikom pregleda stadiona prije početka okupljanja na sjevernoj tribini pronađeno 84 improvizirane baklje, 22 baklje, 6 topovskih udara i 5 dimnih bomba, te da je privedeno ukupno 66 osoba zbog prekršaja.

 

Također, kod četiri osobe su našli i oduzeli im drogu, a oduzeli su i dva noža i u vezi s tom u tijeku je kriminalističko istraživanje.

 

Zabilježeno je oštećenje jednog stakla na autobusu i vezano uz to uhićene su četiri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

privođenje, policija, split