Hrvatska

MIŠLJENJA: Žarko Puhovski: Prosvjed u Savskoj 66 više odgovara SDP-u

'Ostojiću nije lako. Pitanje je bi li se u slučaju postupanja prema braniteljima-prosvjednicima moglo računati na sve policajce.'

Piše: Ivan Klarić

Prosvjednici su svojedobno bili i pred stanom Jadranke Kosor. Na kraju krajeva, i sam ministar Ranko Ostrojić je rekao da prosvjednici nisu imali namjeru ući u zgradu ili dom predsjednika Vlade Zorana Milanovića. Meni je veći problem bio to što su ometali promet u glavnom gradu Hrvatske, govori nam politički analitičar Žarko Puhovski komentirajući tako sve glasnije kritike na račun ministra Ostojića zbog subotnjeg prosvjeda i antiprosvjeda koji je na nekoliko sati "zaustavio život" u Zagrebu.

Neki su otišli toliko daleko pa se pitaju tko je ministar policije - Ostojić ili Josip Klemm, jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Savskoj 66.

- Mislim da je cijela ova priča teška situacija za ministra Ostojića. Teško je, ako govorimo o postupanju policije, ići protiv onih koji predstavljaju branitelja. Upitno je bi li se u tom slučaju moglo računati i na sve policajce, upozorava Puhovski.

Naš sugovornik nema sumnji. Ovaj prosvjed, koji ulazi već u peti mjesec, ide na ruku SDP-u.

- HDZ se stabilizirao. SDP, otkako se u Savskoj prosvjeduje, raste, Zoran Milanović mobilizira svoje birače tezom o desnoj, nacionalističkoj i radikalnoj skupini. Prosvjed više odgovara SDP-u, na kraju će Puhovski.

Inače, u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog gostovao je jutros ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Ministar je odbacio sve kritike na svoj račun.

- Policijom rukovodi Vlado Dominić, on je i u subotu upravljao policijom, ja u to nemam sumnje, izjavio je ministar Ostojić. Usmjeravanje kolona da ne dođe do susreta može se protumačiti na način da netko drugi upravlja policijom i tako se to na žalost i protumačilo u medijima. Moj je dojam da mediji daju previše prostora ljudima koji se bore za svoje privilegije. Dolazak branitelja u Krajišku ulicu nije nikakav propust, nitko nije ni ušao niti pokušao ući u premijerov stan, da jest, u tome bi bio spriječen, poručio je Ostojić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ranko ostojić, žarko puhovski, prosvjed, branitelji