Hrvatska

PITANJE SATA: Vrdoljak potvrdio da Zlatar Violić odlazi iz Vlade

Na upit hoće li o tome razgovarati i odlučivati Predsjedništvo HNS-a, Vrdoljak je samo odvratio da se Predsjedništvo HNS-a sastaje krajem tjedna.

Piše: PolitikaPlus /Hina

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je u utorak da ministrica kulture Andrea Zlatar Violić odlazi iz Vlade i da HNS za nju ima spremnu zamjenu.

 

Na pitanje novinara odlazi li Zlatar Violić iz Vlade i ima li HNS spremnu zamjenu, Vrdoljak je odgovorio: "Točno, tu ćete informaciju vrlo skoro doznati, ali ne od mene".

 

Na upit hoće li o tome razgovarati i odlučivati Predsjedništvo HNS-a, Vrdoljak je samo odvratio da se Predsjedništvo HNS-a sastaje krajem tjedna.

 

Vrdoljak je odlazak Zlatar Violić iz Vlade potvrdio na marginama međunarodne radionice JANAF-a u Zagrebu, nakon što je u ponedjeljak televiziji N1 rekao da se o tome "intenzivno razgovara".

 

Tportal je u utorak objavio neslužbenu informaciju da je toga jutra premijer Zoran Milanović razgovarao s ministricom vanjskih i europskih poslova i šeficom HNS-a Vesnom Pusić o sudbini ministrice kulture, te da bi ona mogla biti smijenjena ili podnijeti ostavku već istoga dana ili najkasnije usrijedu.

 

O smjeni ili ostavci Zlatar Violić počelo se razgovarati nakon što je Državna revizija utvrdila da je s računa Ministarstva podizana gotovina bez popratnih računa, te da je novac vraćan naknadno u ratama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ivan Vrdoljak, ostavka, Andrea Zlatar