Zagreb

DONJE SVETICE: Sandra Švaljek: Sportski kamp možda na novoj lokaciji, a ne na Sveticama

Još uvijek očekujem i vjerujem da će Zagrebačka nadbiskupija izdati suglasnost za izdavanje građevinske dozvole.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je u srijedu da će još jednom pokušati postići dogovor sa Zagrebačkom nadbiskupijom o izgradnji sportskog kampa na Sveticama, kako bi se ta investicija realizirala tamo gdje je i bila planirana, no ako u tome ne uspiju razgovarat će o novoj lokaciji i nastojati uvjeriti Hrvatski nogometni savez (HNS) da to ulaganje ipak treba biti na području Zagreba.

 

Švaljek je na konferenciji za novinare na temu "Akti gradonačelnika" rekla da su Gradska uprava i nadležni gradski uredi ispunili sve uvjete za potpisivanje ugovora s HNS-om i početak investicije, jedino još nisu osigurali suglasnost Zagrebačke nadbiskupije da neće ulagati žalbu na građevinsku dozvolu.

 

O toj temi predstavnici Gradske uprave razgovarali su s kardinalom Josipom Bozanićem, koji je izjavio da ne želi stajati na putu tom ulaganju, no, još nisu dobili suglasnost za izdavanje građevinske dozvole od Zagrebačke nadbiskupije.

 

Zbog toga točka o izgradnji sportskog kampa na Sveticama, iako je bila u najavi, nije stavljena na dnevni red zagrebačke Gradske skupštine zakazane za 26. ožujka, rekla je Švaljek.

 

"Još uvijek očekujem i vjerujem da će Zagrebačka nadbiskupija izdati takvu suglasnost, no ako se to ne dogodi treba tražiti novo rješenje", istaknula je Švaljek dodavši kako još ne postoji 'plan B' ali treba pokušati s HNS-om razgovarati o nekoj drugoj lokaciji, te ih uvjeriti da se ulaganje u kamp ipak dogodi na području Zagreba.

 

Na upit o kojoj se lokaciji radi Švaljek je odgovorila da zasad ne može govoriti o tome, ali "ako ne ide jednim putem, onda treba tražiti drugi put".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, zagrebačka nadbiskupija, grad zagreb