Hrvatska

POSJET: Predsjednica posjetila djecu i mlade u Caritasovoj kući 'Emaus'

Predsjednica je ispunila obećanje mladoj M.M., koja ju je pismom pozvala da posjeti Caritasove korisnike.

FOTO: omislav Bušljeta/Ured Predsjednice Republike Hrvat
Piše: PolitikaPlus

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je na Veliki četvrtak djecu i mlade u Caritasovoj kući Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačkoj četvrti Dupcu, izvijestio je Caritas.

Samo nekoliko dana pošto je s Caritasovim korisnicima bodrila hrvatsku nogometnu reprezentaciju na utakmici protiv Norveške, predsjednica je ispunila obećanje mladoj M.M., koja ju je pismom pozvala da posjeti Caritasove korisnike.

Predsjednicu Grabar-Kitarović i njezine savjetnike ispred Caritasove kuće "Emaus" s neskrivenim oduševljenjem dočekalo je petnaest Caritasovih korisnika, predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Jerneić, ravnateljica Caritasa, časna sestra Jelena Lončar i zaposlenici zagrebačkog Caritasa, navodi se u priopćenju.

Na početku druženja časna sestra Jelena zahvalila je predsjednici na dolasku, ističući da će njezin posjet ovaj Uskrs učiniti nezaboravnim stanovnicima te kuće. Nakon toga ukratko je opisala rad zagrebačkog Caritasa, s posebnim osvrtom na skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Objasnila je što i koliko Caritas čini kako bi, uz pomoć darovatelja, osigurao budućnost korisnicima koji, nakon što postanu punoljetni, moraju napustiti njegove kuće jer više nemaju pravo na institucionalnu skrb.

Predsjednica Grabar-Kitarović pozorno je slušala o radu Caritasa, a tijekom srdačnog razgovora sa svih 15 korisnika te kuće koji su joj se predstavili postavila im je mnoga pitanja. Iskazala je zanimanje za njihov svakidašnji život, športske uspjehe, školske brige te planove vezane uz budućnost i daljnje školovanje, ističe se u priopćenju i dodaje da je predstavljanje rada zagrebačkog Caritasa i Kuće Dubec završeno kratkim igrokazom "Anđelčići" u izvedbi 18-godišnje Kristine i devetogodišnjega Đ.

Predsjednica Grabar-Kitarović poznaje i prati rad Caritasa te je obećala da će njemu i njegovim korisnicima pružiti potrebnu potporu. Ističući važnost obiteljske potpore koju treba svaki čovjek, predsjednica Grabar-Kitarović zaželjela je Caritasovim korisnicima sretan Uskrs sa željom da ga provedu u toplini te kuće u brizi jednih za druge, stoji na kraju priopćenja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka nadbiskupija, CARITAS, Kolinda Grabar-Kitarović, djeca