Tehnologija

STANJE NA CESTAMA: Uskrs nas iznenadio pahuljama snijega: vratila se zima!

Poslijepodne i potkraj dana na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima očekuje se djelomično razvedravanje

Piše: PolitikaPlus

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u 8 sati snijega je bilo na četiri meteorološke postaje.

 

U Begovom su ga Razdolju bila 23 centimetra, s tim da su tijekom noći pala četiri nova centimetra.


Na Zavižanu trenutno imaju 82 centimetra snijega, no u jutarnjim je satima je ponovno počeo lepršati. U Pargu pored Čabra pala su tri centimetra novog snijega, dok je na Sljemenu pao jedan centimetar. Jutros su pahulje iznenadile i Delnice te Nacionalni park Rinjak.

 

Poslijepodne i potkraj dana na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima očekuje se djelomično razvedravanje. Vjetar će biti povremeno umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom bit će od 5 do 10, u gorju malo niža, a na Jadranu i do 13 stupnjeva.

 

U ponedjeljak trebalo bi biti promjenjivo, a u istočnim i južnim predjelima i pretežno oblačno. Ponegdje će biti malo kiše, u višim predjelima slabog snijega, u noći i ujutro uglavnom na jugu zemlje, a od sredine dana na istoku i u gorju.

 

Zbog olujne bure ograničenja na A1

 

Od 7 sati zbog olujne bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca. Zbog jakoga vjetra između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 40 kilometara na sat, a vjetar usporava i vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Zbog prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Mala Kapela, u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

 

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice.

 

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, a izlazak na graničnim prijelazima Bajakovo i Slavonski Brod. Teretna vozila pojačano izlaze na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 1 km. Zbog radova u Republici Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plovidba, trajekti, vrijeme