Hrvatska

ŠUTNJA: Mrsić bez komentara o odluci Ustavnog suda o outsourcingu

Mrsić je podsjetio kako su na Vladi donesene određene odluke da se u outsourcing neće ići i dodao kako je 'to za nas završena priča'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nije u četvrtak želio komentirati odluku Ustavnog suda koji je nedopuštenim proglasio referendumsko pitanje o zabrani izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, tzv. outsourcingu, rekavši tek da je "odluka donesena i to je to".

Na novinarski upit koji će biti daljnji Vladini potezi vezani uz outsourcing, Mrsić je podsjetio kako su na Vladi donesene određene odluke da se u outsourcing neće ići i dodao kako je "to za nas završena priča".

Na pitanje zašto u Hrvatskoj outsourcing ne može funkcionirati za razliku od Njemačke u kojoj funkcionira dobro, Mrsić je rekao kako treba vidjeti određene stvari i razgovarati sa sindikatima, tako da je "što se tiče outsourcinga, za Vladu to završena priča".

Ministar Mrsić je kratku izjavu dao novinarima nakon što je otvorio seminar "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda" u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ustavni sud, outsourcing, MIRANDO MRSIĆ