Hrvatska

IMA DOKAZE: Marijo Moštak opovrgava župana Ive Žinića

"Primio sam zahtjev župana da u proračun vratim 33.358,53 kune ili će se u protivnom protiv mene pokrenuti sudski postupak", rekao je Moštak, tvrdi kako nije primio naknadu od 500 kuna po sjednici kao vijećnik.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na optužbe sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića (HDZ) o primanju dvostrukih naknada za rad u Županijskoj skupštini i zahtjev da se vrati tako isplaćen novac reagirao je u ponedjeljak i potpredsjednik te skupštine u mandatu od 2009. do 2014. Marijo Moštak (SDP) opovrgavajući da je primao dvostruki iznos.

 

 

Prošlog tjedna isto je tvrdio i obnašatelj dužnosti župana u prošlom mandatu Zdenko Vahovac (SDP).

"Primio sam zahtjev župana da u proračun vratim 33.358,53 kune ili će se u protivnom protiv mene pokrenuti sudski postupak", rekao je Moštak, ističući kako nikada nije primio naknadu od 500 kuna po sjednici kao vijećnik, za što ga terete župan Žinić i dožupan Marin Piletić.

 

Dodao je kako je primao jedino zakonske naknade kao potpredsjednik Županijske skupštine te naknade za rad u njezinim radnim tijelima.

"Iz mojih poreznih kartica i poreznih prijava je vidljivo da nigdje nema dvostrukih naknada i iznosa po 500 kuna za koje me optužuju. Ukupno sam primio naknade u iznosu 277.394 kune, što je osjetno manje od iznosa koji mi stavljaju na teret", rekao je na konferenciji za novinare Marijo Moštak.

 

On je novinarima dao na uvid sve dokumente o isplaćenim naknadama, ističući kako vjeruje da će župan i dožupan prestati s optužbama koje su mu učinile golemu štetu te da će početi raditi na dobrobit županije i njezinih građana.

 

O svojim argumentima, kako je rekao, pismom je upoznao i župana Žinića. Na kraju je dodao kako je ponosan na sve projekte u kojima je sudjelovao kao dopredsjednik Županijske skupštine, pri čemu je naveo moslavačku magistralu, izgradnju školske sportske dvorane u Popovači, škole u Ludini i novu ginekologiju u Sisku te druge projekte.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

optužbe, dožupan, župan, Sisak