A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R/racunalo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Festival Dani komunikacija u Rovinju okupio rekordnih 1.500 sudionika | Politika+
IT

RAZMJENA IDEJA: Festival Dani komunikacija u Rovinju okupio rekordnih 1.500 sudionika

Festival se održava u organizaciji hrvatskog Udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatske podružnice Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB) te uz pokroviteljstvo hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Središnji nacionalni festival oglašavanja Dani komunikacija u Rovinju je okupio više od 1.500 sudionika, većinom domaćih i stranih marketinških stručnjaka te vrhunske predavače, koji će do 19. travnja analizirati i raspraviti najnovije marketinške i trendove u industriji oglašavanja.

 

Taj se festival u rovinjskom hotelu Lone održava u organizaciji hrvatskog Udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatske podružnice Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB) te uz pokroviteljstvo hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a počeo je već u četvrtak navečer prigodnim otvaranjem i programom.

 

Za Dane komunikacija ovo je rekordna godina po svim parametrima, festival bilježi najveći interes sudionika, sponzora, medija i studenata, što sigurno nije slučajno jer smo ponudili vrlo kvalitetan i najraznovrsniji konferencijski program do sada u partnerstvu s Cannes Lions festivalom, istaknuo je u Rovinju u petak predsjednik Uprave HURA-e Damir Ciglar u razgovoru s medijima.

 

Dodao je i kako je "ponosan što će neka od predavanja i radionica voditi i domaći stručnjaci, jer je i to korak naprijed u kvaliteti sadržaja festivala".

Radni festivalski program u petak je počeo predavanjem "Creativity matters" predsjednika Uprave Cannes Lions festivala Philipa Thomasa koji je naglasio važnost kreativnosti kao pokretačke snage poslovanja i zaslužne za mnoge pozitivne promjene i napredak u društvu.

 

Poručio je i da je važna međunarodna suradnja u svakom sektoru pa tako i u marketingu i među njegovim strukovnim udruženjima i festivalima, ocjenivši i suradnju festivala Dani komunikacija i Canes Lions-a odličnom i s velikim utjecajem na promoviranje destinacija u kojima se održavaju.

 

Predavanja će u sklopu festivala održati i drugi 'jaki' svjetski marketinški stručnjaci i neki od najboljih predavača Cannes Lions-a i Eurobest festivala, poput Davida Muhlenfelda, Per Nilsona i Guy Abrahamsa, te vizionari i lideri marketinške industrije David Shing, Till Diestel, Eka Rukola i Andre Nogueira te globalni brand direktor adidasa Thomas van Schaik i globalni direktor digitalnog marketinga i društvenih medija za Nestle SA Pete Blackshaw.

 

Njihova predavanja i poruke posebno dobro će doći i hrvatskim marketinškim stručnjacima koji se slično kao i cijela zemlja još uvijek nalaze u recesiji, što itekako utječe na određivanje budžeta za oglašavanje, marketinške, promotivne i slične kampanje, ali ne i na kvalitetu odrađenih projekata, kojima se mogu pohvaliti i u svjetskim okvirima, ističe Ciglar.

 

Nekim od tih kampanja i projekata u petak će se u večernjim satima na festivalu dodijeliti i nagrade Effie za najučinkovitije kampanje u protekloj godini, dok će u subotu nagrade X i Mixx dobiti projekti za najkreativnija ostvarenja u offline i online oglašavanju, kao i studentski projekti nagrade IdejaXica.

Ove godine za te prestižne nagrade konkurira ukupno 212 kampanja i radova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

festival komunikacije i marketinga, Rovinj