Kultura

PRIZNANJE: Nakon osvojena tri Emmya nova nominacija za Miu Pećinu

Hrvatska producentica uvrštena je među svjetsku elitu televizijske i filmske produkcije!

FOTO: Mia Pećina
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Hrvatska filmska i televizijska producentica Mia Pećina, uvrštena je među svjetsku elitu televizijske i filmske produkcije! Izniman talenat mlade zagrepčanke prepoznala je američka televizijska kuća NBC koja je Miu izabrala u svoj produkcijski tim na 22. Zimskim olimpijskim igrama u Sochiu, a da je upravo ona pravi izbor pokazalo se kada je predanim radom između 1300 suradnika, ponovno zaslužila zavidnu nominaciju za prestižnu nagradu Emmy.  

“Nakon 2012. i osvojena 3 Emmya za rad na dokumentarnom filmu CBSa 'Game of Honor', uz Petera Radovicha, dobila sam nove ponude i od drugih TV kuća u Americi. Prvi posao nakon ovog snimanja bila je Olimpijada u Londonu kada sam postala dio NBC tima i zahvalna sam što su me odmah uključili i u tim za Sochi. Nevjerojatno je da je još jedna nominacija sada tu i već sam samim time ponosna i sretna! Što će biti 5. svibnja na ceremoniji u New Yorku i nije toliko važno jer i ovo je predivan trenutak! Sada s još više nestrpljenja očekujem Olimpijadu u Riu.”

Talentirana zagrepčanka uz suradnju s proslavljenim američkim redateljem, direktororom sportskog programa CBS-a i dobitnikom više od 25 Emmya, Peterom Radovichem uz kojeg je za dokumentarni film Game of Honor osvojila čak tri nagrade Emmy može pohvaliti i produciranjem televizijskog serijala Barakude. Prvi projekt Petera Radovicha u Hrvatskoj pokazao se iznimno uspješnim, a mali tim od samo 4 osobe na čelu s producenticom Miom Pećinom uspio je na najbolji mogući način dočarati sportske avanture ali i privatne izazove zlatne hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Mia Pećina trenutno radi na prvom regionalnom, sportskom tv reality showu Fight of Nation čiji nas početak očekuje u proljeće 2016., u suradnji sa američkim redateljem hrvatskog porijekla Marinom Skipićem čiji je reality show Ultimate Fighter na televiziji NBC trebutno jedan od vodećih reality projekata u Americi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film, mia pećina, emmy