Hrvatska

ŽESTOKO NA MINISTRA: Davor Šuker: HAC nije ničija politička prćija

Izjava ministra Siniše Hajdaša Dončića je, s jedne strane, uznemiravanje javnosti neistinama, a s druge strane pokušaj zastrašivanja i lomljenja otpora građana koji su tražili referendum o sudbini autocesta.

Piše: PolitikaPlus /Hina

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker poručio je u srijedu da Hrvatske autoceste (HAC) "nisu ničija politička prćija" te da nitko nema pravo prijetiti hrvatskim umirovljenicima kako neće dobiti ionako jadne i bijedne mirovine.

 

"Sve je to samo zato što netko nije bio u stanju provesti strukturne reforme, a mirovine, plaće i hrvatski proračun nemaju nikakve veze s pričom o HAC-u", rekao je Šuker u Saboru nakon stanke koju je zatražio zbog izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da neće biti novaca za isplatu mirovina i plaća ako se ne provede monetizacija autocesta po planu B.

 

Šuker navodi i da o toj temi ne bi ni razgovarali da je usvojen amandman HDZ-a na Zakon o koncesijama. Taj amandman je, ističe, išao za time da nikakve prodaje Hrvatskih autocesta, HEP-a ni bilo koje druge tvrtke ne može biti bez posebnog zakona koji će biti raspravljen Saboru.

 

"Izjava ministra Siniše Hajdaša Dončića je, s jedne strane, uznemiravanje javnosti neistinama, a s druge strane pokušaj zastrašivanja i lomljenja otpora građana koji su tražili referendum o sudbini autocesta, kao i političkih oponenata koji su također iskazali protivljenje takvom modelu", ustvrdio je laburist Dragutin Lesar.

 

To je, po njegovoj ocjeni, zlouporaba dužnosti i autoriteta ministra i člana Vlade. "Slanje takvih poruka je neodgovorno, nedopustivo i neprihvatljivo. Svi bi mi u Hrvatskoj trebali biti taoci njegove sujete, arogancije i taštine koju iskazuje u svakom javnom nastupu kad tvrdi da je jedini i najpametniji znalac u gospodarenju autocestama", ustvrdio je Lesar.

 

"Isplata mirovina u Hrvatskoj bila je i prije Dončića, a biti će i nakon Dončića", zaključio je Laburist Dragutin Lesar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Dragutin Lesar, Sabor, Ivan Šuker, Siniša Hajdaš Dončić, mirovine