Hrvatska

ZAJEDNO DO POBJEDE: Branitelji organiziraju na Jelačić placu 'Skup zajedništva'

Tvrde da nije riječ o prosvjednom niti političkom skupu, te da neće biti nikakvih političkih poruka i govora.

Piše: PolitikaPlus

Branitelji i invalidi Domovinskog rata, koji više od 190 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja, organiziraju u subotu na Trgu bana Jelačića skup pod nazivom "Skupu zajedništva 100 posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede", s kojeg će uz zabavni program poslati poruku javnosti o svojim problemima i, kako najavljuju, problemima cijele Hrvatske.

 

Organizatori, braniteljske udruge koje u šatoru u Savskoj 66 već mjesecima traže smjenu ministra Predraga Matića i dvoje suradnika, te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, pozivaju na skup "sve hrvatske branitelje i domoljube, nezaposlene, obespravljene, studente, mlade, umirovljenike, blokirane, te sve koji rade, a ne dobivaju plaću, kao i ostale ljude dobre volje".

 

Tvrde da nije riječ o prosvjednom niti političkom skupu, te da neće biti nikakvih političkih poruka i govora.

 

"Danas smo ponovno svjedoci pokušaja regionalnog razjedinjavanja Hrvatske, polarizacije i moralne erozije hrvatskog društva. Upravo sada došlo je vrijeme osvijestiti zajedništvo kakvo je vladalo za vrijeme Domovinskog rata – zajedništvo juga i sjevera, istoka i zapada, mladih i starih te sačuvati vrednote za koje su mnogi hrvatski branitelji i domoljubi žrtvovali svoje živote", stoji u proglasu organizatora skupa.

 

Prije skupa, koji će na središnjem zagrebačkom trgu početi u 19 sati, u katedrali će se u 18 sati održati misa za domovinu.

 

Na skupu, kako je najavljeno, nastupit će Marko Perković Thompson, Klapa HRM-a sv. Juraj, Dražen Žanko, Matko Jelavić, Mirko Švenda - Žiga, Stjepan Jeršek – Štef, Ivan Mikulić, Niko Bete, Anja Šovagović—Despot i Božidar Alić i dr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, jelačić plac, branitelji