Hrvatska

ZAGREB: Branitelji na misi u katedrali, Klemm optužio Milanovića i Kotromanovića

Na Trgu bana Jelačića počeo "Skup zajedništva".

Piše: PolitikaPlus

Branitelji iz šatora, koji više od šest mjeseci prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, organiziraju skup pod nazivom 'Zajedno do pobjede'. Prije skupa, koji će na središnjem zagrebačkom trgu početi u 19 sati, u katedrali se održava misa za Domovinu, prenosi HRT.

Katedrala je prepuna, a ispred je više stotina ljudi. Pred Katedralu su, između ostalih, stigli umirovljeni general Mladen Markač, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić.

Na ovaj prosvjed branitelji su pozvali sve branitelje, ali i nezaposlene, obespravljene, studente, blokirane, one koji rade, a ne primaju plaću.  Da se kako kažu zajedno - izbore za dostojanstven život. Najavljeno je da na skupu neće biti političkih govora, okupljenima će se obratiti samo - jedna osoba s jasnom porukom svima koji imaju odgovornost prema hrvatskoj državi. O kome je riječ branitelji nisu otkrili, no zna se tko je zadužen za glazbeni dio.

Popis izvođača je podugačak - Marko Perković Thompson, Matko Jelavić, Klapa Kontra i mnogi drugi. Josip Klemm izjavio je za HRT kako su premijer Zoran Milanović i ministar obrane Ante Kotromanović osobno zabranili klapi 'Sv. Juraj', da nastupi na skupu. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

katedrala, misa, prosvjed, branitelji