Crna kronika

ZAPLJENA: Na granici kod Dubrovnika zaplijenjeno 7,5 kilograma heroina

Heroin, pakiran u 14 paketića, ukupne težine 7,417 grama otkriven je u srijedu u jutarnjim satima. Automobil talijanskih registracija vozio je 62-godišnji albanski državljanin.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gotovo 7,5 kilograma heroina, koji 'na ulici' vrijedi preko tri milijuna kuna, pronađeno je u osobnom automobilu talijanskih oznakana na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, izvijestila je u četvrtak dubrovačka policija.

 

Heroin, pakiran u 14 paketića, ukupne težine 7,417 grama otkriven je u srijedu u jutarnjim satima. Automobil talijanskih registracija vozio je 62-godišnji albanski državljanin sa prebivalištem u Italiji, a droga je pronađena u posebno napravljenom bunkeru ispod podnih obloga vozila.

 

U policiji kažu da su tijekom ulazne granične kontrole policajci postaje Gruda osjetili miris ljepila kojim su zalijepljene podne obloge čitavom dužinom vozila, zbog čega su posumnjali na krijumčarenje i od suda zatražili nalog za pretragu.

 

Pregledom je ispod podnih obloga pronađen posebno izrađen bunker u kojem se nalazila droga čija "sveukupna tržišna vrijednost iznosi preko milijun i 500 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dosegla iznos od preko tri milijuna kuna", navodi se u policijskom izvješću.

 

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, uhićeni je albanski državljanin u četvrtak ujutro, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

granica, albanac, heroin