Hrvatska

ANKA MRAK TARITAŠ: "Više vjerujte svojim očima nego tuđim riječima! Zaslužili smo još jedan mandat"

'Hrvatska je došla na put izlaska iz recesije, izvoz raste, industrijska proizvodnja raste.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Članica predsjedništva HNS-a i ministrica Anka Mrak Taritaš ustvrdila je da koalicija na vlasti po svojim rezultatima zaslužuje dobiti povjerenje birača i u idućem mandatu te pozvala građane da, u vezi s onim što je postigla aktualna koalicijska vlast, više vjeruju svojim očima nego tuđim riječima.

"U tri i pol godine, koliko smo na vlasti, Hrvatska je došla na put izlaska iz recesije, izvoz raste, industrijska proizvodnja raste, a HNS je pokazao da njegovi ministri i zastupnici u Saboru znaju kako, da mogu i da hoće. Pozivam građane da više vjeruju svojim očima nego tuđim riječima. Možete kritizirati sve što se moglo bolje, ali vjerujte svojim očima za sve što vidite da je dobro urađeno, jer iza svega toga stoji vizija, ideja i rad", rekla je Mrak Taritaš u ponedjeljak u Karlovcu na konferenciji za novinare održanoj u sklopu sastanka organizacijskog jačanja karlovačke županijske organizacije HNS-a.

Postalo je normalno da se na stručnim skupovima i konferencijama razgovara o izgradnji proizvodnih pogona, a ne više samo o apartmanima i samo nekretninskom biznisu, rekla je. Istaknula je red prostekao iz fiskalizacije i legalizacije; nabrojala projekte, te zaključila da je, kako bi realizirala započeto, ova vlast "zaslužila još jedan mandat jer put kojim smo krenuli je dobar, to je put investicija".

Rekla je kako postoji način rješavanja velikih problema, poput revitalizacije stare gradske jezgre Zvijezda u Karlovcu, za koji treba i milijardu kuna. "U sklopu fondova EU postoji program Urban, a malo je sredina iz Hrvatske koje se javljaju da povuku ta sredstva. Mi to znamo i možemo, treba krenuti. Dugoročni projekt treba podijeliti u zasebne kazete i rješavati jednu po jednu i vratiti život u stari grad", rekla je među ostalim.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Karlovačke županije Dean Žapčić rekao je da HNS spreman na sljedećim loklanim izborima preuzeti vodstvo gradom Karlovcem, istaknuvši da se bolje živi u sredinama koje vodi HNS.

Koordinatorica izbornog tima za 7. izbornu jedinicu Nada Turina Đurić rekla je da je pri kraju izrada i nacionalnog izbornog programa i onog za tu izbornu jedinicu.

Anka Mrak Taritaš je sastanku organizacijskog jačanja prisustvovala u svojstvu predsjednice zagrebačke gradske organizacije HNS-a, koja jednim djelom spada u sedmu izbornu jedinicu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, vlada, anka mrak taritaš