Hrvatska

MARKOV TRG: Zagrebačka nadbiskupija: Molimo se da se na miran način riješe napetosti!

Mi ta događanja pratimo molitvom, da se na miran način i razgovorom riješe napetosti i prijepori.

Piše: PolitikaPlus

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izrazio je u petak žaljenje i zabrinutost zbog događaja na Markovu trgu i u župnoj crkvi Sv. Marka te pozvao odgovorne da pronađu primjereno rješenje.

 

"Mi ta događanja pratimo molitvom, da se na miran način i razgovorom riješe napetosti i prijepori, pazeći na dostojanstvo hrvatskih branitelja, osobito onih koji su prinijeli najveću žrtvu za slobodu domovine", ističe se u priopćenju.

 

To, dodaje se, uključuje i human odnos prema osnovnim životnim potrebama branitelja, naročito kada su u pitanju najveći stradalnici Domovinskog rata.

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije također ističe kako su im se vjernici žalili jer u petak nisu mogli doći u crkvu sv. Marka na molitvu i liturgijska slavlja.

 

"Molimo odgovorne da glede toga pronađu primjereno rješenje. Jednako tako, bilo bi nam žao da se krše međunarodni ugovori u odnosu prema crkvenim prostorima", kaže se u priopćenju te napominje da je za ta pitanja mjerodavno ponajprije predstavništvo Svete Stolice u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka nadbiskupija, branitelji, crkva, markov trg