Mojbiz

KRITIKE: Tomislav Karamarko: S rastom BDP-a od 0,5 posto iz krize za 40 godina

Vlada nije zaslužna za rast BDP-a dva kvartala zaredom jer njihove mjere nisu rezultirale time.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak kako Vlada nije zaslužna za rast BDP-a dva kvartala zaredom, dodavši da će Hrvatska s gospodarskim rastom od 0,5 posto izaći iz krize za 40 godina.

"Vlada nije zaslužna za rast BDP-a dva kvartala zaredom jer njihove mjere nisu rezultirale time. To je rezultat onoga što se događa u kontekstu. Rastom BDP-a od 0,5 posto iz krize nećemo izaći za 40 godina. Toliko o radu Vlade", kazao je Karamarko novinarima nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Središnjici HDZ-a, upitan za komentar najnovijeg podataka Državnog zavoda za statistiku (DZS).

DZS je u petak objavio prvu procjenu prema kojoj je BDP u proteklom kvartalu porastao 0,5 posto na godišnjoj razini. Prema sezonski prilagođenim podacima, BDP je, pak, u prvom tromjesečju u odnosu na prethodni kvartal ojačao 0,01 posto. To je drugo tromjesečje zaredom kako BDP raste, s obzirom da je u posljednjem tromjesečju prošle godine porastao 0,3 posto.

Karamarko je kazao i da je HDZ-ov gospodarski program u završnoj fazi te da će danas u Zagrebu imati sastanak s stručnjacima njemačkog IFO instituta.

"Radimo na provedbenim dokumentima i sve će uskoro biti gotovo", istaknuo je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BDP, Tomislav Karamarko, HDZ, KRIZA