Crna kronika

ČLANOVI PINK PANTHERA: Uhićeni u Novom Zagrebu planirali razbojstva

U pretragama stanova i garaža u Sigetu pronađene su bombe, dinamit i oružje te tri automobila kojima su planirali pljačke i bijeg..

Piše: PolitikaPlus/Hina

U policijskoj akciji koja je u utorak provedena u Sigetu u Novom Zagrebu uhićeno je nekoliko stranih državljana iz susjednih zemalja koji su navodno po Zagrebu namjeravali pljačkati novčarske ustanove.

 

Akcija je započela u utorak ujutro kad su policijski istražitelji uz potporu specijalaca s dugim cijevima krenuli u uhićenja osumnjičenika i pretrage garaža u kojima su navodno skrivali ubojiti razbojnički alat.

 

Plan pripadnika skupine koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore policija je osujetila zahvaljujući praćenju njihove komunikacije. Po pisanju medija riječ je o članovima ogranka skupine "Pink Panther".

 

U pretragama stanova i garaža u Sigetu pronađene su bombe, dinamit i oružje te tri automobila kojima su planirali pljačke i bijeg. Novozagrebačko naslje Siget jučer je neko vrijeme bilo blokirano. Iako se tada pretpostavljalo da je akcija usmjerena na preprodavače droge pokazalo se da je riječ o razbojničkoj skupini.

 

Više informacija o tom slučaju očekuje se tijekom dana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, siget, zagreb, provalnici