Zdravlje

ODLUKA VLADE: Dio dobiti HALMED-a ide zdravstvenim ustanovama u iznosu od 88 milijuna kuna

HALMED je obvezan osigurati izvršenje odluke u roku 30 dana od njezina donošenja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlada je u srijedu odlučila da će se dio dobiti Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u iznosu od 88 milijuna kuna upotrijebiti za razvoj i obavljanje zdravstvene djelatnosti u 15 zdravstvenih ustanova.

 

Statutom HALMED-a propisano je da osnivač ustanove može odlučiti upotrijebiti dobit za razvoj i obavljanje djelatnosti druge ustanove, obrazloženo je na sjednici Vlade.

 

S obzirom da je 31. prosinca 2014. HALMED iskazao dobit od 146 milijuna kuna, Ministarstvo zdravlja odlučilo je da se dio od 88 milijuna kuna preusmjeri drugim zdravstvenim ustanovama, kojima nedostaju sredstva za razvoj i redovito obavljanje zdravstvene djelatnosti.

 

KBC Zagreb dobit će 6,7 milijuna kuna, KBC Sestre Milosrdnice 6,9 milijuna kuna, KBC Rijeka 12 milijuna kuna, KBC Osijek 21 milijun kuna, a KBC Split 2,9 milijuna kuna.

 

Klinika za dječje bolesti Zagreb dobit će 5 milijuna kuna, KB Dubrava 8,6 milijuna kuna, KB Merkur 2,2 milijuna kuna, OB Virovitica 2,5 milijuna kuna, a OB Pula 1,9 milijuna kuna.

 

Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos" Knin bit će dodijeljeno 3 milijuna kuna, Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" 241.000 kuna, Županijskoj bolnici Čakovec 570.000 kuna, OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana 1,3 milijuna kuna, te Općoj bolnici Dubrovnik 12,7 milijuna kuna.

 

HALMED je obvezan osigurati izvršenje odluke u roku 30 dana od njezina donošenja

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dobit, novac, zdrastvo, vlada, halmed