Sport

ATLETIKA: Dijamantna liga Birmingham: Šimić šesta u visu

Pobjedica i drugoplasirana iz Rima, Španjolka Ruth Beitia i naša Blanka Vlašić, preskočile su natjecanje u Birminghamu, ali bi trebale nastupiti za šest dana u New Yorku.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je šesto mjesto u skoku u vis na mitingu "Dijamantne lige" u Birminghamu s preskočenih 1.91 metara, dok je pobijedila Poljakinja Kamila Lićwinko sa 1.97m.

 

Nakon četvrtog mjesta u Dohi i petog prije tri dana u Rimu, Šimić je u Birminghamu odradila najslabije ovosezonsko natjecanje. Bila je u opasnosti oprostiti se od natjecanja već na visini od 1.88m koju je svladala tek iz trećeg pokušaja, a nakon što je preskočila 1.91m iz drugog, natjecanje je ipak završila s tri neuspješna pokušaja na 1.94m, visini koju je u Rimu uspjela svladati.

 

Visašice nisu bile pretjerano raspoložene u Birminghamu, Lićwinko je bila jedina koja je uspjela preskočiti 1.97m i tako osigurati pobjedu ispred sunarodnjakinje Justyne Kasprzycke i Ruskinje Marije Kučine, koje su sa 1.94m zauzele drugo, odnosno treće mjesto.

 

Pobjedica i drugoplasirana iz Rima, Španjolka Ruth Beitia i naša Blanka Vlašić, preskočile su natjecanje u Birminghamu, ali bi trebale nastupiti za šest dana u New Yorku na sljedećem natjecanju visašica u "Dijamantnoj ligi". Lićwinko je sada vodeća u "Dijamantnoj ligi" s pet bodova, jednim više od Beitije i Litvanke Airine Palšyte, dok je Vlašić na diobi četvtog mjesta s dva boda. Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u svom je trećem nastupu u "Dijamantnoj ligi" ove godine ostvarila i treću pobjedu, ona je slavila na mitingu u Birminghamu s hicem od 69.23 metara, što je ujedno i novi rekord mitinga, čime je za više od tri metra popravila 13 godina stari rekord mitinga Bjeloruskinje Eline Zvereve (66.16m).

 

Kao i prije tri dana u Rimu, Perković je dominirala natjecanjem izvevši tri uvjerljivo najduža hica natjecanja, uz pobjednički od 69.23m iz prve serije, još je u drugoj bacila 68.54m, a u petoj 68.32m, dok je u preostale tri serije prestupila. Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels sa 64.89m, dok je treća bila Francuskinja Melina Robert-Michon sa 63.23m. Nakon tri natjecanja diskašica u "Dijamantnoj ligi" Perković je vodeća s maksimalnih 12 bodova, Samuels je druga s pet, a treća je Njemica Nadine Mueller s dva.

 

Sljedeće natjecanje u "Dijamantnoj ligi" bacačice diska imat će za šest dana u New Yorku.

 

REZULTATI,

vis:

1. Kamila Lićwinko (Polj)        1.97m

2. Justyna Kasprzycka (Polj)   1.94

3. Marija Kučina (Rus)            1.94

6. ANA ŠIMIĆ (HRV)               1.91

 

disk:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)      69.23m - rekord mitinga

2. Dani Samuels (Aus)                 64.89

3. Melina Robert-Michon (Fra)   63.23

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dijamantna liga, skok u vis, atletika