Sport

MARADONA: 'Ako princ Ali Bin al-Hussein pobjedi, postat ću potpredsjednik Fife'

Ako princ Ali Bin al-Hussein pobjedi na izborima, onda imam velike šanse da postanem potpredsjednik Fife.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona kazao je da se nada da će postati potpredsjednik Fife ako jordanski princ Ali Bin al-Hussein bude izabran za čelnog čovjeka Svjetske nogometne federacije.

 

"Ako princ Ali Bin al-Hussein pobjedi na izborima, onda imam velike šanse da postanem potpredsjednik Fife. Blatter se očito boji FBI-ja i švicarske policije, a bilo ga je strah da iz Fife ode sa lisicama na rukama. Ako postanem potpredsjednik Fife očistit ću je od korupcije", izjavio je Maradona za jednu argentinsku televizijsku postaju. Maradona je snažno podupirao jordanskog princa u njegovoj kandidaturi za predsjenika Fife.

 

Švicarska policija je nedavno na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici Uefe, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici pozvali su Seppa Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i ponovno je izabran za predsjednika Fife, po peti puta, ali tri dana kasnije ipak je podnio ostavku.

 

A Maradona je u više navrata optužio Blattera da Fifu vodi kao mafijašku organizaciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednik fife, maradona, fifa