Hrvatska

PREDSJEDNICA: Grabar-Kitarović donirala kombi Centru za inkluzivnu podršku

Predsjednica je time ispunila obećanje članovima Centra.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović donirala je u utorak na Pantovčaku kombi vozilo Centru za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, koji skrbi o osobama s intelektualnim poteškoćama.

Predsjednica je time ispunila obećanje članovima Centra, koje je posjetila u studenome prošle godine, a riječ je o donaciji plaćenoj sredstvima koja je Grabar-Kitarović dobila od države za predsjedničku kampanju i koja su u potpunosti iskorištena u humanitarne svrhe.

Ključeve vozila hrvatska predsjednica uručila je mladoj Ivani Kramar, koja ju je u studenome i upoznala s problemom prijevoza koji muči članove Centra. Grabar-Kitarović pritom je naglasila hvalevrijedan rad udruge koja se brine o 65 članova, osobama s intelektualnim poteškoćama starijim od 21 godine.

Centar se kroz tri programa - poludnevni boravak, organizirano stanovanje i integrativne radionice, brine o 30 članova koji dolaze u Centar iz svojih obitelji, te 35 članova koji žive u organiziranom stanovanju u devet stambenih zajednica.

U sklopu integrativne radionice članovi Centra pakiraju različite proizvode pa će im donirani kombi, uz prijevoz, koristiti za dostavu materijala, odnosno odvoz pakiranih proizvoda, istaknula je predsjednica Centra Ljiljana Brica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kombi, Centar za inkluzivnu podršku, kolinda grabar kitarović