Zagreb

NISU MJERODAVNI: Zbog odgode mature zovu Ured za upravljanje hitnim situacijama!

Iako u priopćenju nisu naveli tko ih zove i iz kojih razloga, obavještavaju čitatelje da nisu mjerodavni za nastalu situaciju.

Piše: PolitikaPlus

Zbog odgode ispita iz mature, vjerovali ili ne, pozivima je zatrpan gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama Pavla Kalinića. Iako u priopćenju nisu naveli tko ih zove i iz kojih razloga, obavještavaju čitatelje da nisu mjerodavni za nastalu situaciju.

"S obzirom na veliki broj upita vezanih uz odgodu polaganja ispita državne mature iz Hrvatskog jezika - A i B razine i ESEJA, obavještavamo građane Grada Zagreba da Ured za upravljanje u hitnim situacijama nije nadležan za navedeni događaj.

S obzirom da se radi o otuđenju dva rezervna primjerka ispita Hrvatskog jezika, istragu obavlja policija koja će dati i sve relevantne informacije.

Uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dogovoreno je da se pisanje eseja odgađa za četvrtak, 18. lipnja 2015. s početkom u 10.00 sati, a pisanje Hrvatskog jezika –A i B razine u petak, 26. lipnja 2015., s početkom u 9 sati.

Sve ostale informacije vezane uz izmjene polaganja državne mature potražite na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, koje je nadležno za organizaciju istog, stoji u priopćenju Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

državna matura, pavle kalinić, Ured za upravljanje hitnim situacijama