Sport

NOVA PRIČA: Sepp Blatter se sada predomišlja? Nisam podnio ostavku

Nisam podnio ostavku, već sam svoj mandat ponudio na raspolaganje izvanrednom kongresu Fife.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije 79-godišnji Sepp Blatter, koji je 2. lipnja najavio ostavku zbog korupcijskog skandala u Fifi, ponovno je dao naslutiti da se predomišlja.

"Nisam podnio ostavku, već sam svoj mandat ponudio na raspolaganje izvanrednom kongresu Fife", izjavio Blatter za današnje izdanje švicarskog dnevnika "Blick".

Govoreći na promocijskom događaju vezanom uz skorašnje otvaranje Fifinog muzeja u Zuerichu, Blatter je, kaka piše "Blick", kazao: "Za mene je muzej plod ljubavi, ali nemojte me pogrešno shvatiti, ja ne idem u muzej".

Švicarska policija je nedavno na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici Uefe, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici pozvali su Seppa Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i ponovno je izabran za predsjednika Fife (29. svibnja), po peti puta, ali tri dana kasnije ipak je najavio ostavku.

No, prije deset dana objavljeno je da bi Blatter ipak mogao ostati predsjednik Fife, jer je dobio poruke podrške brojnih nogometnih saveza iz Azije i Afrike u kojima ga mole da razmisli o ostavci.

Izvanredni kongres Fife na kojem bi trebao biti izabran nasljednik Seppa Blattera vjerojatno će biti održan 16. prosinca u Zuerichu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SEPP BLATTER, FIFA