Hrvatska

KLASA OPTIMIST: Branko Grčić: Hrvatska je najbolje mjesto za život

Ni o kakvom broju od sto tisuća iseljanih ne možemo govoriti. U zadnje dvije godine odselilo se oko 15 tisuća, uglavnom mladih ljudi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjenik Vlade Branko Grčić vjeruje u nastavak trenda jačanja popularnosti SDP-a i njegove koalicije što je rezultat vrlo vidljivih rezultata Vlade.

I on drži da su građani prepoznali te rezultate. Dodaje da su u središtu rada Vlade problemi koje građani prepoznaju, a to je prije svega otvaranje radnih mjesta, što je po njegovim riječima najbolji način zadržavanja stanovništva u Hrvatskoj.

Grčić smatra da je odljev mladih u inozemstvo rezultat otvaranja granica, odnosno ulaska Hrvatske u EU, te ističe da iseljavanje nije ni blizu razmjera na koje ukazuje vladina politička konkurencija.

"Ni o kakvom broju od sto tisuća iseljanih ne možemo govoriti. U zadnje dvije godine odselilo se oko 15 tisuća, uglavnom mladih ljudi, puno manje nego u drugim zemljama kad su ušle u EU", kaže Grčić.

"Brojke nisu tako dramatične kakvima se žele prikazati, a naš je zadatak boriti se jačanjem gospodarstva i otvaranjem radnih mjesta, da naši mladi ljudi ostanu u Hrvatskoj, jer je ovo najbolje mjesto za život", kaže Grčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

iseljavanje, mladi, hrvatska, branko grčić