Sport

COPA AMERICA: Po prvi put u povijesti Čile postao prvak Južne Amerike

Čile je u Santiagu pred 48,665 gledatelja boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Argentinu 4-1

Piše: PolitikaPlus/Hina

 U finalu nogometnog prvenstva Južne Amerike Čile je u Santiagu pred 48,665 gledatelja boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Argentinu 4-1 i po prvi put u povijesti postao pobjednik 'Copa Americe'.

 

Nakon 120 minuta igre nije bilo golova pa je pobjednik dobiven udarcima s 'kreča'. Za Čile su bili precizni Matias Fernandez, Arturo Vidal, Charles Aranguiz i Alexis Sanchez, dok je kod Argentine jedini gol zabio Lionel Messi. Gonzalo Higuain je prebacio okvir gola, dok je Claudio Bravo obranio udarac Everu Banegi.

 

'Gauči' su tako izgubili i drugo veliko finale u posljednje dvije godne. Prošle godine Argentina je poražena u finalu svjetskog prvenstva od Njemačke u produžetku, a sada i od Čilea u finalu kontinentalnog prvenstva. Zanimljivo, Messi je u karijeri osvojio 24 klupska trofeja, pri čemu i četiri Lige prvaka, no u dresu Argentine još uvijek čeka veliki naslov. Do sada je u dresu 'Gauča' osvojio tek zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

 

Čile je do sada četiri puta bio drugi i pet puta treći i napokon je stigao do prve krune. Argentina je ostala na 14 naslova pobjednika Copa Americe s jednim naslovom manje od rekordera Urugvaja. Treće mjesto osvojio je Peru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

copa america, čile, argentina