Turizam

BROJKE: Split: 'Ultraši' postavili rekord u dolascima zrakoplova

Tijekom dva dana vikenda na Resnik će sletjeti i poletjeti ukupno 180 zrakoplova s oko 40.000 putnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ova subota zahvaljujući i gostima Ultra Europe Festivala na splitskom Poljudu, bit će rekordna po broju dolazaka putnika u zračnu luku, a tijekom dva dana vikenda na Resnik će sletjeti i poletjeti ukupno 180 zrakoplova s oko 40.000 putnika.

Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme splitske zračne luke Resnik za Hinu je rekao da danas očekuju 115 zrakoplova sa 28.000 putnika, dok će u nedjelju iz te luke sletjeti i poletjeti 65 zrakoplova sa 12.000 putnika.

"Subota će nam biti rekordna i to ne samo ove godine, već i kada uspoređujemo isto razdoblje prošle godine", kazao je Melvan.

U splitskoj trajektnoj luci broj putnika je gotovo identičan prošlom vikendu, pa će ih kroz nju u dva dana proći oko 40.000. Dnevno će biti 40 isplovljavanja i uplovljavanja, od čega 32 trajektna i osam katamarskih. Najveći broj putnika ide prema Braču i Starigradu na Hvaru.

"Danas su čekanja u trajektnoj luci svedena na minimum. Do 9 sati smo imali pojačan promet koji je do 14 sati kulminirao. Trajekti i katamarani su puni putnika i u polascima i u dolascima", kazao je za Hinu Mrvica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

resnik, ultra festival, split, zrakoplovi