Sport

VIDEO: Blatter napadnut hrpom novčanica na prvoj pressici nakon ostavke

Britanskog komičara su brzo izveli iz dvorane, a konferencija za novinare je zbog toga kasnila deset minuta.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Fife Sepp Blatter (79) izjavio je u ponedjeljak da se neće kandidirati za novi mandat na izvanrednom izbornom kongresu Fife koji će se održati 26. veljače sljedeće godine.

"Ja neću biti među kandidatima. Ne bira se samo predsjednik Fife, već novi predsjednik. Ja ne mogu biti nov, jer sam stari predsjednik", kazao je Blatter, te je najavio da će se posvetiti svom hobiju, radijskom novinarstvu.

Uoči tiskovne konferencije Blatter je doživio neugodnost, jer je britanski komičar Simon Brodkin po njemu prosuo lažne novčanice aludirajući na korupcijsku aferu u Fifi. Britanskog komičara su brzo izveli iz dvorane, a konferencija za novinare je zbog toga kasnila deset minuta.

Švicarska policija je u svibnju na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici Uefe, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici pozvali su Seppa Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i ponovno je izabran za predsjednika Fife (29. svibnja), po peti puta, ali tri dana kasnije ipak je najavio ostavku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SEPP BLATTER, FIFA