Crna kronika

NESREĆA: U dvorištu kuće našli su tijelo muškarca, ubio ga udar groma

Na tijelu nisu nađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt. Polaču je dan ranije pogodilo nevrijeme, a muškarac se u trenutku smrti nalazio ispod stabla hrasta

Piše: PolitikaPlus/hina

Muškarca čije je tijelo nađeno u srijedu poslijepodne u dvorištu obiteljske u Polači po svemu sudeći ubio je grom, izvijestila je u četvrtak zadarska policija.

 

U srijedu oko 16 sati u Polači, u biogradskom zaleđu, u dvorištu obiteljske kuće susjedi su pronašli beživotno tijelo 57-godišnjaka i obavijestili hitnu pomoć koja je, pak, pozvala policiju.

 

Kriminalističkim istraživanjem i nalazom mrtvozornika utvrđeno je da nema tragova nasilja, a kako je dan prije, oko 15 sati na tom području bilo grmljavinsko nevrijeme, osnovano se sumnja da je muškarac preminuo od udara groma. Najvjerojatnije se zatekao ispod stabla hrasta, a udar groma usmrtio ga je na mjestu nesreće.

 

Prema podacima stanice Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zadru, u utorak oko 15 sati grmljavinsko nevrijeme, uz vrlo malo kiše, zahvatilo je područje od Benkovca do Starigrada Paklenice i u sat vremena, koliko je trajalo, zabilježeno je više od stotinu grmljavinskih pražnjenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grom, nevrjeme