Crna kronika

SREBRENI PADANJ: Picassova umjetnina ukradena iz rovinjskog Muzeja

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je ukrao srebrni pladanj 'Jacqueline na mostu'.

Piše: PolitikaPlus

Iz Zavičajnog muzeja Grada Rovinja u utorak poslijepodne nepoznati počinitelj ukrao je umjetninu, srebrni pladanj, koji je bio izložen na izložbi djela Pabla Picassa, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava istarska.

 

Srebrna umjetnina, naziva "Jacqueline na mostu", kružnog je oblika, promjera oko 30 centimetara i teška oko 1950 grama, a kako navodi policija, vrijednost joj je nekoliko stotina tisuća kuna.

 

Policija istražuje sve okolnosti događaja i traga za nepoznatim počiniteljem, te poziva građane koji imaju saznanja o nestaloj umjetnini da se jave u rovinjsku Policijsku postaju na brojeve 192 ili 052/538 239, a sve korisne informacije mogu proslijediti i na e-mail [email protected] .

 

Izložba jednog od najosebujnijih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, pod nazivom "Pablo Picasso: Godine na Azurnoj obali", otvorena je u Zavičajnom muzeju Grada Rovinju početkom travnja, a na njoj je predstavljeno do sada najmanje istraženo područje u slikarevom opusu, keramika.

 

Organizator izložbe i vlasnik eksponata je jedna slovenska galerija. Izložba je napravljena na temelju triju zasebnih zbirki i čini je 60-tak keramičkih predmeta, predmeta od srebra te plakata koje je Picasso stvarao u povodu godišnjih izložbi keramike u selu Vallauris na jugu Francuske. Svi izloženi umjetnički eksponati nastali su u razdoblju između 1947. i 1971. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PABLO PICASO, UMJETNINA, ROVINJ