Hrvatska

NOVA SURADNJA: Slavko Linić: Bit ću na listi Josipovića i Čačića, ali kao nezavisni

U stranke neće više ulaziti pošto mi je dovoljno jedno ružno iskustvo sa SDP-om.

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Među gostima osnivačke skupštine istarske organizacije stranke Naprijed Hrvatska-Progresivni savez bio je i bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić koji je novinarima potvrdio kako će biti na listi te stranke, ali kao nezavisni zastupnik jer, kako je rekao, u stranke neće više ulaziti pošto mu je dovoljno "jedno ružno iskustvo sa SDP-om".

"Bilo je to 25 godina uspješnog rada, a onda vas jedan neodgovorni čovjek izbaci iz stranke. No, blizak mi je program koji nude Josipović i Čačić koji se zalažu za decentralizaciju i za jačanje regija, gradova i općina. Sve je to ono što smo u SDP-u promovirali, a što je Milanović napustio jer je odlučio biti veliki, a to znači sve centralizirati", istaknuo je Linić.

Na pitanje novinara kako komentira Vladin plan za švicarski franak, Linić je ustvrdio kako je malo zbunjen, jer nema informacija po kojem bi se tečaju obavila konverzija. "Velikih efekata za građane u smislu njihovih dugova neće biti premda je određena sigurnost zajamčena jer je euro ekonomski bliži hrvatskom gospodarstvu i neće biti velikih poremećaja. No, dugovi ostaju na tečaju po visokoj razini švicarca" - zaključio je Linić dodajući kako Vlada mora jasno poručiti što će s dugovima građana, kome će i što otpisati- samo socijalnim ugroženima ili i drugima.

"Tih odgovora nemamo, imamo puno nečistih informacija. Najosnovnije je po kojem tečaju, odgovora nema i stoga je teško ocijeniti efekte za građane" - zaključio je Linić dodajući kako je "dobro da se švicarac makne iz hrvatskog financijskog tržišta".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, radimir čačić, slavko linić