Svijet

NIGERIJA: Razbijena špijunska mreža Boko Harama na aerodromu u Abuji

DSS je uhitio 14-godišnjeg dječaka koji je priznao da je špijunirao sigurnosnu proceduru na aerodromu, uključujući pregled putnika i protokol prilikom ukrcaja..

Piše: PolitikaPlus

Nigerija je u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu Abuji otkrila špijunsku skupinu Boko Harama koja je navodno birala mete napada, prenosi u subotu Reuters pozivajući se na ministarstvo državnih službi (DSS), nacionalnu agenciju za sigurnost.

 

DSS je priopćio da je špijunska ćelija otkrivena u ponedjeljak te se sa tijelima civilnog zrakoplovstva radilo na sprečavanju napada. DSS je uhitio 14-godišnjeg dječaka koji je priznao da je špijunirao sigurnosnu proceduru na aerodromu, uključujući pregled putnika i protokol prilikom ukrcaja, a potom je jednom muškarcu prenosio svoja zapažanja, dodaje se u priopćenju. Taj muškarac, međutim, nije lociran.

 

"DSS je zajedno sa zrakoplovnim vlastima međunarodne zračne luke Nnamdi Azikawe u Abuji razbio špijunsku mrežu pod kontrolom terorista Boko Harama", kazao je glasnogovornik nacionalne agencije za sigurnost Tony Opuiyo.

 

Predsjednik Muhamadu Buhari je zaustavljanje šestogodišnje pobune Boko Harama proglasio jednim od prioriteta, no ta džihadistička skupina je od njegova dolaska na vlast u svibnju ove godine u bombaškim napadima ubila u Nigeriji više od 700 ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nigerija, boko haram