Tehnologija

PROMJENE: Jeste li primijetili novost na Googleu? Stigli noviteti!

Google navodi da je promjena rezultat njihove želja da logo bolje izgleda i bude čitljiviji na malim ekranima mobitela i pametnih satova.

Piše: PolitikaPlus/hina

Nakon prošlomjesečne najave velike promjene svoje strukture, američki internetski div Google je otkrio u utorak novu moderniziranu verziju svog loga i prilagode novim tehnologijama.

 

U maloj animaciji na početnoj stranici pretraživanja, jedna ruka briše bivši logo Google sastavljen od plavih, crvenih, žutih i zelenih slova, i ispisuje ponovo slova u bojama, ravnijeg i modernijeg fonta.

 

Google je također rekao zbogom maloj ikoni u obliku malog plavog slova "g" koje je obilježavalo neke njegove proizvode. Zamijenio ga je veliki G u četriri boje, uz logo.

 

"Uzeli smo logo i branding koji su izvorno zamišljeni za jednu stranicu pretraživača na računalu koje smo osuvremenili da bi funkcionirala na uređajima i interakcijama (dodirom, tipkanjem, govorom)", piše na blogu tvrtke kojem je objašnjena promjena vizualnog identiteta najpopularnije internetske tražilice.

 

Riječ je o promjeni vezanoj uz dizajn logotipa, a novi izgled loga rezultat je nastojanja da se stvari pojednostavne, objavila je tvrtka, i prilagode novim tehnologijama, odnosno interaktivnim elementima i manjim ekranima.

 

Google navodi da je promjena rezultat njihove želja da logo bolje izgleda i bude čitljiviji na malim ekranima mobitela i pametnih satova, a izmjene "odražavaju stvarnost" tvrtke i tražilice.

 

Iako se do sada puno puta mijenjao logo, prvi su ga put zaista prilagodili radu na mobilnim platformama.

 

Google je najavio 10. kolovoza preoblikovanje strukture svog poduzeća. Internetski div će se kasnije tijekom godine reorganizirati u više tvrtki pod okriljem novog holdinga nazvanog Alphabet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

internet, nova aplikacija, googel