Crna kronika

KARLOVAC: Teška prometna: U sudaru tri kamiona poginuo vozač, promet u prekidu već osam sati

O silini sudara govori podatak da dva kamiona više nisu u voznom stanju, te da su vatrogasci do tijela poginulog vozača došli tek nakon četiri sata.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Jedan je vozač poginuo, a jedan je teško ozlijeđen u sudaru tri kamiona koji se u utorak navečer dogodio na vijaduktu Drežnik na autocesti A1 kod Karlovca, a promet autocestom od čvora Karlovac do čvora Novigrad u potpunom je prekidu gotovo osam sati.

 

Promet tom dionicom u prekidu je od 23,40 sati, budući da je očevid trajao dugo, a vatrogasci i cestari nakon uklanjanja tri kamiona moraju ukloniti još mnoštvo zaostalih predmeta te čiste kolnik od ulja da bi se oko 9 sati mogao pustiti na siguran način, doznaje se u karlovačkom Centru 192.

 

Unatoč očevidu, uzrok nesreće znat će se tek nakon dodatnih dokaznih radnji, rekla je Hini županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

 

Za sada se zna tek da su se sudarila tri kamiona, jedan daruvarskih i dva slavonskobrodskih registracija, a o silini sudara govori podatak da dva kamiona više nisu u voznom stanju, te da su vatrogasci do tijela poginulog vozača došli tek noćas oko četiri sata.

 

U karlovačkoj bolnici se od primarijusa Nedjeljka Strikića doznaje da ozlijeđeni vozač kamiona ima teške ozljede, ali da je izvan životne opasnosti, s dobrim prognozama za oporavak.

 

Promet se s autoceste usmjerava kroz Karlovac državnom cestom D3, odnosno kod čvora Novigrad prema Karlovcu. Vozačima je ta prometnica poznata pod nazivom "stara riječka cesta".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

karlovac, prometna, kamion