Scena

NEW YORK: Prvi ugovor Beatlesa prodan na dražbi za 75.000 dolara

Singl My Bonnie bio je objavljen samo u Njemačkoj, gdje je grupa tada zarađivala svirajući po noćnim klubovima u Hamburgu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prvi ugovor Beatlesa prodan je na dražbi u New Yorku za 75.000 dolara (496.500 kuna).

 

Radi se o ugovoru iz 1961. za singl My Bonnie, rock verziju poznate dječje pjesmice. Singl je objavljen pod imenom Tony Sheridan and the Beat Brothers, ali je privukao pažnju Briana Epsteina koji će slavnoj četvorki kasnije postati menadžer.

 

Ugovor na šest stranica s potpisima Johna Lennona, Paula McCartneyja, Georga Harrisona i tadašnjeg bubnjara Petea Besta bio je dosad u vlasništvu njemačkog kolekcionara predmeta Beatlesa Uwea Blaschkea. Ime novog vlasnika nije objavljeno.

 

"Da nisu snimili My Bonnie možda ih Epstein nikada ne bi zapazio", rekao je Dean Harmeyer, vlasnik aukcijske kuće Heritage Auctions koja je prodala ugovor.

 

Singl My Bonnie bio je objavljen samo u Njemačkoj, gdje je grupa tada zarađivala svirajući po noćnim klubovima u Hamburgu.

 

Iduće godine, tada već pod paskom Briana Epsteina i pod nazivom The Beatles, grupa je snimila svoj prvi hit singl Love Me Do.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dražba, album, beatles