Sport

IZVJEŠĆE: Evo što HHO kaže o incidentima nakon derbija Hajduka i Dinama

'Ljubo Pavasović Visković i Goran Vučević nasrnuli su na suce, ali su ih u pokušaju težeg fizičkog nasilja spriječili splitski policajci u civilu i redarska služba.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sudac subotnjeg derbija Prve HNL između Hajduka i Dinama igranog na Poljudu Bruno Marić, kao što je i najavio na konferenciji za novinare, zaštitu svog dostojanstva potražio je i od Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) koji je u svom redovom izvješću o događanjima na stadionima o splitskom incidentu napisao:

"Ljubo Pavasović Visković i Goran Vučević nasrnuli su na suce, ali su ih u pokušaju težeg fizičkog nasilja spriječili splitski policajci u civilu i redarska služba. Ne želeći se upuštati u davanje ocjena, o delikatnim trenucima incidenta upozoravamo da dio medija tvrdi da je Vučević uspio uhvatiti za dres suca Marića i vući ga, no o tome će više reći kamere, kako ono televizijske tako i one sigurnosne.

Pavasović Visković grubo je vrijeđao suca Marića, a sve to još više je radikaliziralo i onako 'nabrušenu' publiku, pa je stadion ponovno skandirao 'mrzim Dinamo'. Prema izjavi suca Marića prisutni su ga psovali, a potom se na južnom dijelu istočne tribine dio gledatelja pokušao probiti na teren, što su spriječili pripadnici redarske službe i policije. Na teren je ubrzo poletjela i stolica", stoji između ostaloga u izvješću HHO-a, koji još navodi kako je povjerenik Dinama za sigurnost Krešimir Antolića podnio kaznenu prijavu protiv Ljube Pavasovića Viskovića tvrdeći da mu je isti neposredno pred kraj utakmice rekao: "Bruno Marić ti većeras neće izaći živ iz Splita".

HHO također navodi kako je Ljubo Pavasović Visković priveden istu večer na saslušanje u policijsku upravu splitsku, a sutradan je pozvan u policijsku upravu daruvarsku. Iz izjave dane medijima vidljivo je da Ljubo Pavasović Visković negira optužbe Krešimira Antolića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ljubo pavasović visković, dinamo, hho, hajduk