Zagreb

DAVOR BERNARDIĆ: Kome je u interesu da Zagrebački velesajam propada, a radnici se deložiraju?

Kako bi se ondje smjestio ured za zaposlenike Službe javne nabave.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upozorio je u utorak da se sa Zagrebačkog velesajama (ZV), koji već godinama propada, deložiraju zaposlenici i to baš kad su ondje bile izbjeglice, iako je pravi razlog smještaj drugih Holdingovih zaposlenika u urede ZV-a.    

 

"Kome je u interesu da Zagrebački velesajam propada, a radnici deložiraju?", upitao je Bernardić na konferenciji za novinare te izvijestio da su radnici ZV-a dobili obavijest da moraju iseliti u roku pet dana iz svojih prostorija, kako bi se ondje smjestio ured za zaposlenike Službe javne nabave.

 

Bernardić ističe kako radnici ZV-a ne žele preseljenje jer to dodatno ugrožava obavljanje njihove osnovne djelatnosti, koja je već ugrožena otkazivanjem brojnih sajmova i lošim poslovnim odlukama u zadnjih nekoliko godina.

 

Podsjeća da su se izmijenile već tri uprave Holdinga, ali nijedna nije pronašla adekvatno rješenje za ZV, čiji su prostori većinom derutni, s uništenom infrastrukturom i zapuštenim paviljonima.

 

Grad propušta priliku iskoristiti ZV na pravi način, ocijenio je, a takva je politika štetna. Zagrebački SDP predlagao je da se ondje napravi znanstveno-tehnološki centar Nikola Tesla ili da se taj prostor uredi za najkreativnije - proizvođače i izvoznike softwera ili da Velesajam postane Smart city, no "nije bilo pameti", kaže Bernardić.

 

 Osim toga, nije povučeno ni eura iz EU fondova, upozorava.

 

"Zagrebački velesajam tek je jedna od neispričanih gradskih priča, a što je s prostorima Sljemena, Zagrepčanke, što s Gredeljem", upitao je i ustvrdio kako je sve to dokaz da Gradska uprava i Holding upravljaju gradskim prostorima i imovinom stihijski, bez plana i vizije, u maniri lošeg gospodara.

 

Na tvrdnju novinara da se ondje održavaju neki sajmovi, a na proljeće 2016. najavljuje se povratak Zagreb auto-showa na ZV, Bernardić je odgovorio kako "jedna lasta ne čini proljeće".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dežolacija, radnici, zv