Sport

FIFA: Konačni pad nogometnog moćnika? Otvorena istraga protiv Blattera

Švicarsko državno tužiteljstvo otvorilo je istragu protiv dugogodišnjeg predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Seppa Blattera.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Švicarsko državno tužiteljstvo otvorilo je istragu protiv dugogodišnjeg predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Seppa Blattera zbog sumnji u loše poslovanje, a Blatterov odvjetnik objavio je kako njegov klijent u potpunosti surađuje s istražiteljima.

"Ured predsjednika FIFA-e je pretražen i podaci su zadržani", objavilo je švicarsko tužiteljstvo koje tereti Blattera da je 2005. godine potpisao po FIFA-u štetan ugovor o televizijskim pravima s bivšim potpredsjednikom FIFA-e i predsjednikom CONCACAF-a Jackom Warnerom, koji je uhićen u svibnju kada je uoči kongresa FIFA-e ukupno uhićeno sedam visokih dužnosnika krovne svjetske nogometne organizacije.

Također, Blattera se tereti i za slučaj sumnjive isplate od dva milijuna švicarskih franaka predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju i to za poslove obavljene u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

Blatter (79) se na čelu FIFA-e nalazi od 1998. godine, a samo nekoliko dana nakon što je u svibnju ove godine dobio novi četverogodišnji mandat podnio je ostavku na svoju dužnost. Novi izbori za predsjednika FIFA-e trebali bi se održati krajem godine, a glavni kandidat za Blatterova nasljednika je upravo - Platini (60).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fifa, sepp blatter, istraga