Hrvatska

DOGOVORI: Holy najavila mogućnost postizborne suradnje s SDP-om, a Bandić "s građanima"

Bandić: Ja ću s građanima Republike Hrvatske koalirati, kao što koaliram 16 godina s građanima grada Zagreba.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy u ponedjeljak je za moguću postizbornu koaliciju s SDP-om rekla da bi takvo što bilo moguće ako će se dogoditi situacija da će o ORaH-u ovisiti raspisivanje novih izbora, a Milan Bandić za tu je mogućnost rekao da će koalirati "s građanima Hrvatske".

 

"Nama je u središtu interesa program i javni interes i to znači da mi ne planiramo nikakvu suradnju nakon izbora. Ako će se dogoditi situacija da će o ORaH-u ovisiti raspisivanje novih izbora, mi ćemo sjesti za stol s lijevom opcijom i pokušati dogovoriti sporazum koji će biti potpuno programski usmjeren", rekla je Holy Hini upitana hoće li ORaH poslije izbora koalirati sa SDP-om. Dodala je da će o tome "odlučivati svi članovi i članice stranke na unutarstranačkom referendumu".

 

Istaknula je kako ne planiraju ići ni u kakvu utrku prema mjestima i mandatima, nego isključivo razraditi program i dinamiku realizacije tog programa u cilju pozitivnih promjena u Hrvatskoj.

 

Holy je naglasila kako se u ORaH-u prvo tek trebaju izboriti za status parlamentarne stranke te da ulaze u kampanju uvjereni da imaju dobar program i kvalitetne ljude i nadaju se da će građani to prepoznati.

 

Upitan hoće li koalirati s SDP-om, predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da će koalirati s građanima Republike Hrvatske. "S građanima Republike Hrvatske kao što koaliram 16 godina s građanima grada Zagreba", odgovorio je Bandić novinarima na Trgu bana Josipa Jelačića nakon otvaranja 2. izložbeno-prodajne sajamske manifestacije Dani Slavonije u Zagrebu.

 

Manifestaciju, koja se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava od 28. rujna do 2. listopada, organizira Udruga branitelja proizvođača Panonija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirela holy, milan bandić, koalicija