Sport

ZUERICH: FIFA suspendirala doživotno bivšeg potpredsjednika Warnera

Warner je bivši predsjednik CONCACAF-a, a trenutačno je u Trinidadu i Tobagu gdje se bori protiv izručenja SAD-u.

Piše: PolitikaPlus/hina

 FIFA je u utorak donijela odluku o doživotnoj suspenziji iz svih aktivnosti vezanih za nogomet za Jacka Warnera iz Trinidad i Tobaga koji je nekada obnašao dužnost potpredsjednika te krovne nogometne organizacije.

 

Warner (72) je jedan od 14 nogometnih dužnosnika koji su u svibnju optuženi u SAD-u zbog primanja mita, pranja novca i pronevjere više od 150 milijuna dolara. Posljednja vijest vezana za taj skandal stigla je prošli tjedan iz Švicarske gdje su vlasti objavile da istražuju predsjednika FIFA-e Seppa Blattera zbog sumnje u zlouporabu položaja i sredstava.

 

Etički odbor FIFA-e je objavio da istražuje Warnera u sklopu istraga o lobiranju za domaćinstva za SP-u 2018. i 2022. Organizaciju ta dva svjetska prvenstva Rusiji i Kataru dodijelio je u prosincu 2010. izvršni odbor FIFA-e čiji je tada član bio Warner.

 

Warner je bivši predsjednik CONCACAF-a, a trenutačno je u Trinidadu i Tobagu gdje se bori protiv izručenja SAD-u.  

 

Warner je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika FIFA-e 2011. kada je postao predmetom istrage zbog primanja mita za glas na predsjedničkim izborima za tu organizaciju. Istraga je prekinuta kada se on povukao .


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

suspenzija, sad, fifa