Hrvatska

NAJAVA: Rovinj domaćin konferencije 'Communication, Technology and Digital Democracy'

U Rovinju će se 2. i 3. listopada održati konferencija Communication, Technology and Digital Democracy.

Piše: PolitikaPlus

U Rovinju će se 2. i 3. listopada održati konferencija Communication, Technology and Digtal Democracy koju organiziraju najveće svjetsko udruženje politologa International political Science Association (IPSA) i Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

 

Konferencija će se održati u Hotelu Lone, a ugostit će oko 70 panelista iz dvadesetak zemalja svijeta. O važnosti skupa i velikom interesu svjetske znanstvene zajednice za njega, najbolje govori činjenica da na njemu nastupiti Guy Lachapelle, predsjednih IPSA-e i istaknuti kanadski politolog te Lance Bennett, profesor na Sveučilištu Washington i jedan od najvećih svjetskih autoriteta na području političke komunikacije i medija. Bennett je ujedno i ravnatelj svjetski poznatog Centra za komunikaciju i građansko uključivanje (Center for Communication and Civic Engagement - www.engagedcitizen.org).

 

IPSA (www.ipsa.org) je najveće i najrelevatnije svjetsko udruženje znanstvenika koji se bave različitim granama politologije i velika je čast što je baš Hrvatska dobila domaćinstvo tog skupa.

 

Sva izlaganja, kao i predavanja Lachapellea i Bennetta, bave se utjecajem digitalnih tehnologija na uključivanje građana u demokratske procese te uopće na kvalitetu demokracije. Izlagači iz niza zemalja predstavit će studije slučaja svojih zemalja od kojih posebno izdvajamo izlaganja o utjecaju digitalne tehnologije na uspjeh Syrize u Grčkoj i Podemosa u Španjolskoj te cijeli niz izlaganja o korištenju digitalne tehnologije u političkoj mobilizaciji građana.

 

Program konferencije možete pronaći u prilogu, a više o predavačima kao i sve ostale informacije o konferenciji možete pronaći na web stranici: IPSA 2015.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rasprava, politolozi, rovinj