Hrvatska

REAKCIJA: Radnička fronta poručuje: Ne može nas ugasiti nekoliko članova

Radnička fronta ističe kako nekoliko pojedinaca već neko vrijeme pokušava opstruirati organizaciju i njen ustroj.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Radnička fronta nije niti se može ugasiti odlukom četvorice članova, navodi se u reagiranju te organizacije na priopćenje članova Koordinacijskog odbora, koji su objavili kako "ta politička organizacija radnika, nezaposlenih, umirovljenika i studenata, više ne postoji" zbog unutarnjeg rascjepa nastalog pokušajem izbacivanja neistomišljenika.

U reagiranju Radnička fronta ističe kako je ona jedina direktnodemokratska i horizontalna stranka u Hrvatskoj, u kojoj sve bitne odluke donose glasanjem svi članovi, "a ne šačica ljudi na vrhu", pa se ni ne može dogoditi da je se ugasi odlukom četvorice članova. To bi moglo napraviti samo sveukupno članstvo dvotrećinskom većinom na glasanju, a takvoga glasanja niti je bilo niti je u planu, navodi se u priopćenju Radničke fronte.

Četvorica članova Koordinacijskog odbora u svom su priopćenju naveli kako "Mate Kapović i nekolicina članova"  krše programske principe RF-a i vrše političko i verbalno nasilje nad neistomišljenicima, što je kulminiralo nedavno "kad je zatraženo izbacivanje gotovo trećine članstva samo zato što se navodno ne slažu s direktnom demokracijom kao oblikom njegova ustroja, a zapravo s labavom i neuređenom organizacijom".  

Odgovarajući na te tvrdnje, Radnička fronta ističe kako nekoliko pojedinaca već neko vrijeme pokušava opstruirati organizaciju i njen ustroj, ne poštujući od većine izglasan direktnodemokratski unutarnji ustroj, nego pokušavaju nedemokratski nametnuti strogo hijerarhijski ustroj i tako preuzeti vlast u RF-u. Nakon što je predloženo da se glasanjem svih članova odluči o razlazu i njihovom odlasku iz partije, neistinito priopćenje uz privremeno rušenje servera i hakiranje e-maila njihov je zadnji očajnički pokušaj da naštete RF-u, navode.

"Svjesni da možemo očekivati još češće i opasnije napade, nastavljamo s radom na svom antikapitalističkom programu i najavljemo daljnje skorašnje akcije, prvi put stvarno oslobođeni tereta unutarnjih razmirica i sukoba političke i osobne naravi koji su nas kočili posljednjih mjeseci", kaže se među ostalim u priopćenju Radničke fronte.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STRANKE, RADNIČKA FRONTA, MATE KAPOVIĆ