Zagreb

HOLDING POTVRDIO: Od 1. studenoga jetiniji odvoz komunalnog otpada za 34 posto

Također bi trebalo započeti plaćanje otpada po volumenu umjesto po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Od 1. studenoga Zagrepčanima bi trebao pojeftiniti odvoz komunalnog otpada, a također bi trebalo započeti plaćanje otpada po volumenu umjesto po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora, neslužbeno se doznaje u Zagrebačkom holdingu.

 

Pojeftinjenje odvoza komunalnog otpada proteklog je tjedna u razgovoru za Radio Sljeme najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a sada to Hini potvrđuju i iz Zagrebačkog holdinga. "Od 1. studenoga obiteljska domaćinstva u kućama plaćat će odvoz smeća u prosjeku 34 posto manje, a u stambenim objektima negdje oko 40 posto manje", poručio je Bandić.

 

U Holdingu kažu da se trenutno rade izračuni novih cijena odvoza otpada, a kada budu gotovi o svemu će obavijestiti javnost. Time bi se ispunilo Bandićevo nedavno obećanje da će pojeftiniti neke gradske komunalne usluge, pri čemu nije htio otkriti o kojim se uslugama radi.

 

U Zagrebačkom holdingu također se doznaje da bi se od 1. studenoga odvoz komunalnog otpada trebao naplaćivati po volumenu, umjesto po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora, što je u skladu s odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

 

Promjena načina plaćanja odvoza komunalnog otpada trebala je već stupiti na snagu, jer su po Zakonu o održivom gospodarenju otpadom iz ljeta 2013. gradovi i općine u roku godine dana, dakle do ljeta 2014., trebali uvesti primarnu selekciju otpada, odnosno građanima omogućiti razvrstavanje raznih vrsta otpada.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, smeće, komunalni otpad