Kultura

PRIZNANJE: Igrani film 'Most na kraju svijeta' nominiran za Prix Europa

Ištvančićev film nominiran je između 664 filma, a uz njega će za nagrade konkurirati još 24 filma.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dugometražni igrani film "Most na kraju svijeta" redatelja Branka Ištvančića, nominiran je za ovogodišnju nagradu Prix Europa, u kategoriji za najbolju ovogodišnju europsku televizijsku dramu.

 Ištvančićev film nominiran je između 664 filma, a uz njega će za nagrade konkurirati još 24 filma, izvijestio je producent Artizana filma, koji je film snimio u koprodukciji HRT-a, Srbije, BiH i Francuske.

 Nagrade će se objaviti 23. listopada u Berlinu, na završnoj ceremoniji European Broadcasting Festivala, koji se otvara 17. listopada. Festival se održava uz stalnu potporu Europske komisije koja je ujedno i sponzor nagrade u iznosu šest tisuća eura.
Ta prognanička priča bavi se ljudskim sudbinama iz sumornih poratnih vremena u Hrvatskoj, životom povratnika i ljudi koji su uselili u tuđe kuće.
 
U filmu je zapaženu glavnu ulogu odigrao Aleksandar Bogdanović, a u brojnoj glumačkoj ekipi su još Sanja Radišić, Slaven Knezović, Jelena Perčin, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Slobodan Ćustić, Boro Stjepanović, Đorđe Kukuljica, Rada Mrkšić, Nikša Kušelj.
Direktor fotografije je Branko Cahun, skladatelj Dalibor Grubačević, montažer Veljko Segarić, scenograf Zvonko Sarić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film, most na kraju svijeta