Scena

GLAZBA: Evo tko je dobio CD CHUI 'THIRD SUN FROM THE STONE'

Chui, uzbudljiv instrumentalni sastav predvođen darovitim klavijaturistom i kompozitorom Tonijem Starešinićem već je sa prvim albumom stekao klutni status.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do ČETVRTKA 22. 10. u podne idemo s nagradnom igrom, u kojoj dijelimo 2 CD-a CHUI „THIRD SUN FROM THE STONE“, koju organiziraju portal Politikaplus i Dancing Bear.
 

Dobitnici odgovaraju na nagradno pitanje i ostavljaju svoje točno ime i prezime, kućnu adresu (ulica/trg, broj/kat, poštanski broj i mjesto, email adresu i broj mobitela). Sve to šaljete na mail: [email protected]

 

 

NAPOMENA: NAGRADU ĆETE MORATI PREUZETI U JEDNOM OD DANCING BEAROVIH SHOPOVA

 

Nagradno pitanje je: Koji je po redu objavljivanja novi album Chuievaca „Third Sun From The Stone“?

 

Dobitnici: Milan Pantović i  Robert Mišetić.

 

Chui, uzbudljiv instrumentalni sastav predvođen darovitim klavijaturistom i kompozitorom Tonijem Starešinićem već je sa prvim albumom stekao klutni status, dok su sa drugim albumom, The Second Arrivalom postali prava mala senzacija na domaćoj instrumentalnoj i jazz sceni i sada nam donose novi, treći album otkačenog naslova „Third Sun From The Stone“.

 

Mnogo toga uzbudljivog desilo se Chuievcima od kad su javnosti predstavili svoj zadnji album. Nastupili su na najvećim domaćim jazz festivalima, rame uz rame s najvećim svjetskim velikanima jazz glazbe, pa su tako na desetom Zagreb Vip Jazz festivalu zasvirali kao predgrupa Medeski Scofield Martin & Woodu, po mnogima najboljem jazz sastavu u zadnjih 15 godina, dok su ovog ljeta na Liburnija Jazz festivalu nastupili kao predgrupa kubanskom all star jazz sastavu Volcan predvođenim jednim od najvećih jazz pianista današnjice Gonzalom Rubalcabom. Svakako treba spomenuti i Chuiev kontroverzni nastup na otvaranju tvrđave Sv. Mihovil kada su neočekivanom izvedbom himne Republike Hrvatske, s jedne strane uzburkali konzervativne domaće političke opcije dok je s druge strane himna u njihovom aranžmanu prvi put u njezinoj povijesti proglašena glazbenim vrhuncem na takvoj glazbenoj manifestaciji, a nemojmo zaboraviti da su nakon Chuia nastupili i Josipa Lisac i Maksim Mrvica.

 

Nedavno je Chui imao i čast braniti hrvatske glazbene snage na Litavskom Kaunas Bienalu, najcjenjenijem bienalu među baltičkim državama.

 

Sa svim tim iskustvom iza sebe Chui nam donose novi album čiji nam naslov i omot otkrivaju da su se za inspiraicju jednako poslužili znanstvenom fantastikom koliko i uzbudljivom rock glazbom legendarnog Jimi Hendrixa.

 

Posebna poslastica albuma je obrada glavne teme iz filmskog hita Terminator.

 

S novog albuma „Third Sun From The Stone“ Chuievci nam donose i novi singl „Okrenuli Smo Leđa Suncu“ koji su snimili u suradnji sa najžeščim i najbržim jezikom domaćeg hip hopa Fil Tilenom.

 

Chui su: Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Janko Novoselić – bubnjevi

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

glazba, album, chui, nagradna igra