Hrvatska

POLITIČKI TRANSFER: Luka Denona pridružuje se Liniću kao nezavisni kandidat na listi Uspješne Hrvatske

Dosadašnji saborski zastupnik SDP-a Luka Denona pridružit će se Slavku Liniću kao nezavisni kandidat na listi Uspješne Hrvatske za 8. izbornu jedinicu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dosadašnji saborski zastupnik SDP-a Luka Denona pridružit će se Slavku Liniću kao nezavisni kandidat na listi Uspješne Hrvatske za 8. izbornu jedinicu, potvrdio je u subotu za Hinu.

Denona je kazao da se "pred svakim od nas povremeno pojavljuju izbori", a da je on u ovom slučaju izabrao kao nezavisni kandidat pojaviti se na listi na kojoj je prvi također nezavisni kandidat i bivši SDP-ovac Slavko Linić. Do sada je moj izbor bio SDP, ali je sada logično, nakon svega što sam činio za Slavka Linića u proteklih godinu dana, da budem na listi na kojoj je on, rekao je. To je moj vlastiti izbor, istaknuo je Denona.

Na ovaj način, kao dva iskusna političara, možemo pomoći mlađim kandidatima s liste te dati mogućnsot izbora biračima lijeve političke orijentacije, kazao je. Potvrdio je da će biti treći na kandidacijskoj listi Uspješne Hrvatske, koja će liste službeno objaviti u ponedjeljak.

Luka Denona je svojedobno bio predsjednik Županijske organizacije SDP-a za Primorsko-goransku županiju a u dva mandata je bio saborski zastupnik SDP-a. Tijekom sukoba Slavka Linća s čelništvom stranke i nakon njegova izbacivanja, Denona mu je otvoreno iskazivao podršku.

Statut SDP-a propisuje da se kandidaturom na listi druge političke stranke, odnosno nezavisne liste bez suglasnosti Predsjedništva SDP-a odmah prestaje biti članom te stranke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavko linić, izbori, luka denona