Regija

PREDSJEDNIK : Milo Đukanović optužuje Rusiju da potiče nasilne prosvjede u Crnoj Gori

Ovo nije samo bitka Crne Gore. Ovo je pokušaj da se zaustave europske i euroatlantske integracije Balkana

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik vlade Crne Gore Milo Đukanović izravno je u srijedu optužio Rusiju za potporu prosvjedima u njegovoj zemlji kroz koje oporbene političke stranke pokušavaju zaustaviti crnogorsko uključenje u NATO.

 

"Nema nikakve sumnje nakon dva priopćenja ministarstva vanjskih poslova Rusije da je ruska politika na strani organizatora (prosvjeda)", kazao je Đukanović u intervjuu kojega je u srijedu objavila TV Federacije BiH (FTV).

 

Đukanović je upozorio kako je upravo radi toga trenutačno stanje u Crnoj Gori problem koji se ne tiče samo te zemlje nego svih onih kojma je stalno do njene euroatlantske perspektive.

 

"Ovo nije samo bitka Crne Gore. Ovo je pokušaj da se zaustave europske i euroatlantske integracije Balkana", kazao je crnogorski premijer.

 

Istaknuo je kako prosrpske stranke koje organiziraju prosvjede protiv crnogorske vlade žele njeno rušenje jer drže kako bi ulaskom Crne Gore u NATO izgubili svaku mogućnost "poništavanja neovisnosti Crne Gore". Đukanović je kazao kako on osobno i njegova vada nemaju ništa protiv demokratskih izbora u toj zemlji a pri tom je istaknuo kako su protiv njih upravo oni koji prosvjedima pokušavaju nasilno srušiti vlast.

 

"Ako će ministarski sastanak NATO-a biti 1. prosinca, mi smo 2. prosinca spremni za izbore", kazao je Đukanović koji očekuje da će njegova zemlja tada dobiti i službenu pozivnicu za punopravno članstvo u NATO-u. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milo đukanović, crna gora, rusija, nato